maanantai 10. joulukuuta 2012

Lunta tupaan

Me ollaan saatu sen verran lunta, että ollaan päästy jo potkurilla ajelemaan. Parisille saatiin ostettua omat hienot valjaat Väliheikiltä ja siihen samaan syssyyn semmonen kaks haaranen vetoliina mihin on kätevä molemmat koirat kiinnittää. Meidän isä on tehny Vuokkiin järven jäälle semmosen 4km pitkän ladun mitä ollaan käyty tyttöjen kans muutaman kerran potkuttelemassa. Vauhti on ladulla aika paljon kovempaa mitä ihmisten ilmoilla. Santralle Parisin vauhti on aika kova, että en tiiä onko ne mikään paras parivaljakko. Kylän pinnassa ja jalkakäytävillä ne ravaa sievästi ja Santra jaksaa hyvin matkassa. Lenkkien pituus on ollu n. 4-6km. Santra on meinannu saada jo pariin otteeseen potkut valjakosta laiskottelun vuoksi :) Vetolenkkien jälkeen olen antanu molemmille koirille Fitdogin palautusjuomaa. Nyt niille oli tullu myös energiajauhetta mitä ajateltiin investoida heti seuraavalla Kajaanin keikalla.

Etsintöjä ollaan tehty Santran kanssa semmoset kolme kertaa viikossa. Oon yrittäny vähän vaihdella, että välillä tehdään kolme päivää putkeen ja välillä sitten ripotellaan ne treenipäivät pitkin viikkoa. Etsinnässä ei minusta ole oikein tapahtunu muutosta suuntaan eikä toiseen. Palikoille oli motivaatio aluksi vähän hakusessa, mutta luulen että se saatiin vähän korjattua erinäisten motivaatio reenien avulla. Otin palkkaukseen mukaan namit juurikin tätä motivaatiota lisäämään. Alkuun nostatin palikoita naksulla ja sitten muutama semmonen harjotus missä heitän palikan piiloon niin että Santra näkee ja sitten lähetän etsimään. Saavat sitten opettajat viikon päästä arvioida ollaanko menty eteen- vai taaksepäin :)

Tokon treenaus on painottunu kaukokäskyihin. Kehitystä on havaittavissa. Maasta seisomaan nousu ja takas maahanmeno on lähietäisyydeltä kivalla mallilla ja tänään otin ekan kerran seisomisesta istumista ja hyvin pysy takajalat paikoillaan. Kaukoja otetaan yleensä useamman kerran päivässä muutama toisto ja välillä sitte ihan taukopäiviä. Ruutua ja luoksetuloa ollaan kans vähän otettu, mutta niissä ei mitään läpimurtoa olla saatu aikaan. Ruutuun ajattelin ottaa ens kerralla lelun sinne ruudun sisälle jos sillä sais vähän vauhtia lisää. Luoksetulon pysähdys on liian hidas tai sitten Santra alkaa ennakoimaan. Oon nyt kokeillu Jenni Ojalan neuvoja, että heittelen sille makupaloja itsestä poispäin ja kutsun luokse ja heitän makupalan sen etujalkojen väliin. Pysähtyy ihan kivasti...toisinaan.

Parisin kanssa on seuraamisessa tapahtunu huima edistys niinkin yksinkertaisella muutoksella kun jätin SEURAA-käskyn kokonaan pois ja seuruutan sitä pelkällä SIVU-käskyllä. Ainut ongelma seuraamisessa on sen jonkin asteinen aukeaminen, mutta siitä en aio nyt stressata ku kontakti on saatu kuntoon :) Seuraamista tein viimeksi vasemmalle kaartuvalla ympyrällä mikä suoristi Parisin ruhoa mukavasti. Myös palkan yritän aina antaa vasemmalle. Liikkeestä maahanmeno sillä on ihanan nopea! Estehyppy on semmosella mallilla, että annan palkan vielä esteen "tältä" puolen seisomisesta. Liikkeestä seisominen on vielä tyystin vaiheessa. Paikkamakuusta se ei kyllä liiku, mutta sillä on taipumusta pötkähtää lonkkalepoon mitä yritän kitkeä pois.

Koirarintamalla on mukavan leppoisa meininki ja yritetään treenata iloisella asenteella ilman verenmakua suussa :)

1 kommentti:

  1. palautusjuomana käy hyvin myös piimä! Ei oo niin kallista ja helposti saatavilla :) Jos ei pelkkä piimä maistu, niin tonnikalaa vaikka sekaa :)

    VastaaPoista