maanantai 5. marraskuuta 2012

Santra 5 vuotta!

Tänään elämäni koira Santra täytti 5 vuotta. Niin se aika rientää. Paljon on koettu yhdessä ja toivottavasti on vielä monta hyvää vuotta edessä. Santran synttäreiden kunniaksi käytiin vetäsemässä kolmen tunnin toko treenit :) Taisi kyllä ajasta 2,5 tuntia mennä analysointiin ja pohdiskeluun. Oli kyllä onnistuneet treenit kertakaikkiaan. Santran kanssa otettiin ekalla kierroksella seuraamista ja metallinouto. Seuraaminen oli alkuun vähän vinoa, mutta parani hyvin pian. Olin siihen jotenki tosi tyytyväinen. Kontakti pysyi hyvin ja intoa piisasi. En oo varma oonko siitä maininnu, että oon lisänny käännöksiin pienen "merkin". Vähän ennen käännöstä otan siihen katsekontaktin. Kuvittelen ainakin, että se on alkanut heiman jarruttamaan ennen käännöstä tämän ansiosta ja sen myötä niistä on tullu sujuvampia. Tietääpähän Santra, että mitä on luvassa aina kun otan katsekontaktin. Metallinouto meni mukavasti. Pikkusen se lonksuttaa sitä edessä istuessa, mutta hakee onneksi innolla ja tarttuu hyvin. Lisää pitoharjoituksia vaan!

Parisin ekalla kierroksella otettiin seuraamista. Neuvoksi sain kanssa tokoilijoilta, että minun pitää palkata sitä paljon tiheämmin. Parisillahan ei aina se kontakti taho pysyä ja oon varmaan vaatinu siltä vähän liikaa ja tullu tarpeettoman paljon ns. epäonnistumisia ja palkattomuutta. Eli sen kanssa otetaan seuraamisessa nyt muutama askel taaksepäin. Liikkeestä maahanmeno sillä menee mukavasti ja olen tyytyväinen nopeuteen. Tänään se jäi vähän vinoon mikä kielii sen seuraamisesta...

Santun kakkoskierroksella otettiin ruutua ja hyppynoutoa. Ruudussa meillä on käytössä kosketusalusta. Olin laittanu alustalle makupalat ennen ku hain Santran ja sitten lähetin sen suoraan sinne. Ennen ruutuun lähetystä sanon sille sanan "RUU" minkä jälkeen se katsoo (tai ainaki pitäs) ruutua ja sitten lähetän sen sinne sanoen RUUTUUN. Toisella kerralla makupaloja ei ollu ja Santran ollessa alusta päällä käskin maahan ja klik. Hyvin meni ja kävelin sen luo palkkaamaan. Sitten muutaman kerran tein että Ippa vei makkarat ruutun ja vaan lähetin sinne ilman maahanmenoa ja sitten kerran vielä että käskin maahan. Yhdesti Santra ei lähtenyt ekalla käskyllä ruutuun niinpä lopetin sit sen harjottelun kun sain sen juoksemaan sinne ekalla käskyllä (söi ruudussa makkarat). Hyppynouto oli innokas ja vähän suustaan levoton. Kapulan irrotuksen jälkeen ennakoi sivulle tulon mistä seurasi etten palkannut sitä. Seuraavat kaksi kertaa se lähti innokkaasti noutamaan, mutta kiersi esteen. No tästäkään ei sitten palkkaa herunut. No kolmannella kerralla halusin varmistaa sen onnistumisen ja menin vähän vastaan ja näytin kädellä hyppyä ja sitten luovutus ja palkka. Santran tokoilut jätettiin siihen.

Parisin tokalla kierroksella otettiin pätkä seuraamista ja haettiin onnistumisia imutuksen ja nokittamisen kautta. Hyvin meni. Sitten harjoteltiin hyppyä. Paris tykkää siitä kovasti ja hoksasi hyvin pian mistä on kyse. Alkuun otin pelkkää hyppyä niin että makkara oli esteen toisella puolella ja muutaman kerran jälkeen mentiin lähemmäs estettä ja hypyn jälkeen sanoin TOP ja sitten kun se käänty niin naks ja nakkia suuhun. Muutaman toiston jälkeen Paris alko jo ite kääntyä hypyn jälkeen minua kohti. Reipas pikku tyttö.

Lopuksi molemmille koirille otettiin paikkamakuu. Parisille alokasluokan tyyliin ja Santralle avoimen. Paris pysy hyvin, mutta kellahti lonkkalepoon..korjasi ja taas kellahti. Mutta ainaki se pysyy hyvin paikallaan :) Santran oli tosi terhakkaana koko ajan ku oltiin piilossa (hallilla on hyvä piilo mistä näkee peililasin takaa koirat koko ajan) eikä hievahtanutkaan.

Kaiken kaikkiaan oikein onnistuneet treenit kaikkien koirien osalta. Ihana oli harjotella ja pohtia ku ei ollu kiire mihinkään :) Kiitokset treenikavereille Ipalla ja Nooralle!

Toissa viikonloppuna oltiin Lapualla viettämässä kanakoiramaista viikonloppua. Lauantaiaamu vietettiin pellolla ja yritettiin saada Parisille lintutilanteita, mutta turhaan. Sen hausta yms. en osaa oikein sen kummempaa sanoa, mutta jospa se vähän pääsi hommasta jyvälle. Tassut sillä on ollu vaan ongelmana kun ne tahtoo mennä vereslihalle hyvinki herkästi. Nyt oli vielä haastava keli ku pelloilla ei ollu vielä kauheasti lunta, mutta oli kuitenkin pakkasta. Lopputuloksena yksi pieni viiltohaava anturassa. Illalla hoidettiin tassut ja minä hieroin Parisin ku se vaikutti tosi jäykältä. Sunnuntaina meillä oli näyttelyt Seinäjoella mistä tuloksena ERI ja PN3. Ihan mukavat arvostelut, mutta ei sen kummempia titteleitä saatu. Koira käyttäytyi tosi hienosti ja liikkui kauniisti. Vielä se serti sieltä tulee :) Santra oli seurakoirana ja leikki pitkäkarvaista saksanseisojaa viikonlopun. Sai se pellolla myös omat hakuvuorot, mutta ei saatu sille lintutilanteita :D Hakuhan on mitä mainiointa heh. Tässä vielä kuva pikku Santusta <3

Nyt synttärisankarille ja sen siskolle herkkuiltapalan tekoon!

2 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon Santransuhmuralle! Jos oisin tienny olisin antanu ison kourallisen maksaa synttärin kunniaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jos ihan rehellisiä ollaan niin en vielä sillon muistanu tätä suurta juhlapäivää.. Päällimmäisenä oli vain mielessä että on palkkapäivä. Kauhee äiti. Mutta onneks meillä oli niin kiva päivä ja sitten iltapalaksi saivat kuitenkin synttäriaterian :)

      Poista